Bakłażan a'la schabowy

Ocena:

4.43 (176)

  • 15 min.
  • dla 1 osoby
Moje wykonanie a pomysł Raviolki :)

Składniki:

  • średniej wielkości bakłażan
  • 1 jajko
  • zioła prowansalskie ( lub jak ktoś lubi to inne )
  • bułka tarta
  • sól
  • oliwa z oliwek

Bakłażan a'la schabowy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Bakłażana trzeba umyć, pokroić w długie plastry grubości centymetra. Posypać solą żeby puścił sok. Obtoczyć w jajku, bułce tartej wymieszanej z ziołami prowansalskimi. Smażyć na patelni na oliwie z oliwek aż będzie miękki i złocisty.
  • Bardzo sycące i pożywne wegetariańskie danie. Śmiało może zastąpić mięsnego schabowego.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne