Majowy numer magazyn "Moje Gotowanie" to przepisy na majówkę, grillowanie i inne lekkie przysmaki. W numerze m.in. pomysły na szparagi w tarcie, rabarbar na słodko czy czosnek niedźwiedzi. Do tego nasi eksperci: szefowa kuchni Agata Wojda, szef Robert Sowa, ekspertka kulinarna Daria Ładocha czy włoska szefowa kuchni Cristina Catese też mają same pyszne pomysły! Cały spis treści poniżej. Teraz magazyn "Moje Gotowanie" zamówisz na www.kultowy.pl prosto do swojej kuchni!
Okładka maj
W dziale "Kuchnia domowa":
KRÓLOWA SEZONU Tarta szparagowa - najprostszy i najsmaczniejszy sposób na podanie tego wyjątkowego warzywa
KULINARNE ODKRYCIE Czosnek niedźwiedzi - Aromatyczna roślina, pełna witamin i minerałów, idealna do majowej kuchni
SZYBKO ŁATWO PYSZNIE Lekki, dietetyczny obiad z liści i ziół - chrupiące i dania ze szczególnym udziałem sałat, szpinaku i świeżych ziół
NA ZAPAS, czyli sztuka odgrzewania. Relaksujące tortellini - małe pyszne pierożki z tradycyjnej kuchni włoskiej, na już i na potem
PO PROSTU ZRÓB TO! Delikatny twarożek z kefiru Najlepszy na śniadanie, do naleśników, leniwych i puszystych serników
CODZIENNIE W DOBREJ FORMIE Dieta w walce z nadciśnieniem. Zbilansowany sposób odżywiania nie tylko dla osób walczących z tą niezwykle częstą i poważną dolegliwością
NA ZDROWIE Mniszek lekarski - Łatwe, prozdrowotne przetwory i napoje z kwiatów i liści tej niedocenianej roślinki
WEGAŃSKI GRILL Kilka pomysłów na urozmaicone dania z grillowanych warzyw i owoców, których bogactwo smaku z powodzeniem zastąpi tradycyjne żeberka i kiełbaskę
SAMA SŁODYCZ Na początek rabarbar Cierpko-kwaskowate warzywo fantastycznie sprawdza się w smakowitych tartach, bułeczkach i plackach
PO WEGETARIAŃSKIEJ STRONIE STOŁU Zupy na majówkę Lekkie, ale bardzo pożywne, z sezonowych warzyw: groszku, szpinaku, bobu i botwinki
Eksperci kulinarni w dziale "W kuchni z mistrzami" zapraszają na:
Daria Ładocha - Patent na zupę - inspirowana kuchnią tajską, wegańska kalafiorowa z ogórkami małosolnymi
Robert Sowa Jak zrobić pyszne domowe burgery - mistrzowski pomysł na niezwykle smakowitą bułkę z kotletem z indyka i ciecierzycy
Cristina Catese Majówka po włosku - może nie pod niebem Italii, za to w jej duchu: gnocchetti ze szparagami, górka cielęca z grilla oraz fette al doppio latte
DO POCZYTANIA PRZY STOLE w majowym numerze to:
NOWOŚCI Z KSIĘGARNI Książki, które ułatwią gotowanie, nauczą zdrowego odżywiania i pozwolą się odprężyć przy filiżance herbaty