Moje Gotowanie maj 2020

Majowy numer magazyn "Moje Gotowanie" to przepisy na majówkę, grillowanie i inne lekkie przysmaki. W numerze m.in. pomysły na szparagi w tarcie, rabarbar na słodko czy czosnek niedźwiedzi. Do tego nasi eksperci: szefowa kuchni Agata Wojda, szef Robert Sowa, ekspertka kulinarna Daria Ładocha czy włoska szefowa kuchni Cristina Catese też mają same pyszne pomysły! Cały spis treści poniżej. Teraz magazyn "Moje Gotowanie" zamówisz na www.kultowy.pl prosto do swojej kuchni!

W dziale "Kuchnia domowa":

KRÓLOWA SEZONU Tarta szparagowa - najprostszy i najsmaczniejszy sposób na podanie tego wyjątkowego warzywa

KULINARNE ODKRYCIE Czosnek niedźwiedzi - Aromatyczna roślina, pełna witamin i minerałów, idealna do majowej kuchni

SZYBKO ŁATWO PYSZNIE Lekki, dietetyczny obiad z liści i ziół - chrupiące i dania ze szczególnym udziałem sałat, szpinaku i świeżych ziół

NA ZAPAS, czyli sztuka odgrzewania. Relaksujące tortellini - małe pyszne pierożki z tradycyjnej kuchni włoskiej, na już i na potem

PO PROSTU ZRÓB TO! Delikatny twarożek z kefiru Najlepszy na śniadanie, do naleśników, leniwych i puszystych serników

CODZIENNIE W DOBREJ FORMIE Dieta w walce z nadciśnieniem. Zbilansowany sposób odżywiania nie tylko dla osób walczących z tą niezwykle częstą i poważną dolegliwością

NA ZDROWIE Mniszek lekarski - Łatwe, prozdrowotne przetwory i napoje z kwiatów i liści tej niedocenianej roślinki

WEGAŃSKI GRILL Kilka pomysłów na urozmaicone dania z grillowanych warzyw i owoców, których bogactwo smaku z powodzeniem zastąpi tradycyjne żeberka i kiełbaskę

SAMA SŁODYCZ Na początek rabarbar Cierpko-kwaskowate warzywo fantastycznie sprawdza się w smakowitych tartach, bułeczkach i plackach

PO WEGETARIAŃSKIEJ STRONIE STOŁU Zupy na majówkę Lekkie, ale bardzo pożywne, z sezonowych warzyw: groszku, szpinaku, bobu i botwinki

Eksperci kulinarni w dziale "W kuchni z mistrzami" zapraszają na:

Daria Ładocha -  Patent na zupę - inspirowana kuchnią tajską, wegańska kalafiorowa z ogórkami małosolnymi

Robert Sowa Jak zrobić pyszne domowe burgery - mistrzowski pomysł na niezwykle smakowitą bułkę z kotletem z indyka i ciecierzycy

Cristina Catese Majówka po włosku - może nie pod niebem Italii, za to w jej duchu: gnocchetti ze szparagami, górka cielęca z grilla oraz fette al doppio latte

DO POCZYTANIA PRZY STOLE w majowym numerze to:

NOWOŚCI Z KSIĘGARNI Książki, które ułatwią gotowanie, nauczą zdrowego odżywiania i pozwolą się odprężyć przy filiżance herbaty

Przepisy z magazynu