Filmy kulinarne

kolaz-wideo
15.09.2020

Śliwki renklody, przepisy na kurczaka i gotowanie zero waste. Rozmawiamy o wrześniowym numerze "Moje Gotowanie" [WIDEO]

Śliwki renklody i węgierki nie tylko na wytrawnie, przepisy na kurczaka na obiad, a także blendowane pyszności jako propozycje zero waste i niemarnowania jedzenia. To tylko część z przepisów z wrześniowego numeru "Moje Gotowanie". O konkretnych cyklach i kulinarnych inspiracjach porozmawiałam z redaktor prowadzącą magazynu Katarzyną Błońską. Sprawdźcie, co ugotujecie z magazynem "Moje Gotowanie". A na www.kultowy.pl specjalna oferta magazynu dla Czytelników.

Ekspresowa zupa krem
01.09.2020

Ekspresowa zupa krem

Brokuły, cukinia i groszek - to zielone trio jest idealne na ekspresową zupę krem z dodatkiem margaryny Benecol o smaku masła.

ratatouille-gaja-suchocka
18.08.2020

Obiady czwartkowe dla dzieci - MasterChef Junior Gaja Suchocka i ratatouille

MasterChef Junior Gaja Suchocka, autorka książki kulinarnej "MasterChef Junior Piąta Polska Edycja Programu" specjalnie dla nas poleca przepis na ratatouille - klasyczne, jednogarnkowe, pyszne francuskie danie. Coś idealnego na obiad dla fanów warzyw!

benecol-3
17.08.2020

Bajgle z grillowanymi warzywami i halloumi

Bajgle niczym z nowojorskiej knajpki do przygotowania w Twojej kuchni. Świeże pieczywo, Benecol z oliwą z oliwek i grillowane, chrupkie warzywa, aromatyczne grzyby i słony ser. To jest pyszne!

benecol-2
17.08.2020

Rodzinne kanapki

Rodzinne kanapki „na wynos” – smacznie, zdrowo i kolorowo, a to wszystko z wartościowymi składnikami. Pełnoziarniste pieczywo warto posmarować margaryną Benecol Klasyczny.

makłowicz2
21.07.2020

Robert Makłowicz poleca ulubione knajpy i opowiada o kuchni krakowskiej [WIDEO]

Robert Makłowicz opowiada o tym, czym jest dla niego kuchnia polska oraz dlaczego warto postrzegać ją przez pryzmat kuchni regionalnych. Udało nam się też namówić go, żeby zdradził nam, do jakich lokali sam chodzi najczęściej i gdzie warto zabrać przyjeżdżających do Polski gości z zagranicy.

makłowicz1
14.07.2020

Robert Makłowicz o kanale na YouTube i podróżach kulinarnych [WIDEO]

Robert Makłowicz to człowiek-instytucja. Jako pierwszy w Polsce prowadził program o kulinarnych podróżach i stworzył swój niepowtarzalny styl gotowania i mówienia o jedzeniu. Zapytaliśmy go o pracę w telewizji, niedawno powstały kanał na You Tube i najlepsze podróże kulinarne.

zawierucha-owoce
14.07.2020

4 triki na owoce poleca MasterChef Grzesiek Zawierucha

Jak obrać ananasa? A jak dobrać się do melona? I jak jeść awokado i kaki? Na te wszystkie pytania w praktyczny sposób odpowiada ekspert! Oto triki krok po kroku od MasterChefa Grześka Zawieruchy! Sprawdźcie na wideo, jak ładnie podać ananasa, aby wygodnie się jadło i czym posmarować awokado, żeby nie ściemniało.

Przepis na izotonik
10.07.2020

Przepis na domowy izotonik z miodem. Dziecinnie prosty!

Przepis na domowy izotonik? Staś, rezolutny 10-latek i współautor książki "Staś na tropie. Jak prawie zostałem piłkarzem", specjalnie dla nas przygotował przepis na dziecinnie prosty domowy izotonik. Napój idealny na lato i przy aktywnościach fizycznych! Sprawdźcie, jakie składniki przygotować, które gadżety się przydadzą i co warto mieć na szczęście!

Andrzej-polan-polska-kuchnia
21.06.2020

Andrzej Polan o kuchni polskiej [PODCAST]

Andrzej Polan, szef kuchni i restaurator, opowiada o polskiej kuchni oczami eksperta kulinarnego. Jakie smaki lubimy najbardziej? Jaka pora roku kulinarnie jest najciekawsza? Od jakich przystawek warto zacząć smakowanie kuchni polskiej przy stole? O tym w podcaście z cyklu "Kulinarny Chat".