Filmy kulinarne

smaczne
16.11.2020

"Dziewczyny z wypiekami na 4 pory roku" Smaczne Historie [PODCAST]

"Dziewczyny z wypiekami na 4 pory roku" to druga książka cukierniczego duetu. Agata Stankiewicz i Małgorzata Nagat tym razem proponują przepisy na wypieki i desery dopasowane do konkretnej pory roku, czyli m.in. sezonowych składników. W podcaście z cyklu Smaczne Historie red. prowadząca mojegotowanie.pl Magda Pomorska zapytała autorki o najciekawsze historie z ich cukierniczego doświadczenia i z tworzenia książki. Posłuchajcie!

moje-gotowanie-listopad-2020
10.11.2020

Gęsina, kasztany i... Dziewczyny z wypiekami. Rozmawiamy o listopadowym numerze "Moje Gotowanie"

Moje Gotowanie na listopad to przepisy na gęsinę, kasztany, jesienne ciasta, dynię, wątróbkę i włoskie comfort food. Co jeszcze w numerze? Posłuchajcie!

moje-gotowanie-pazdziernik-wideo
17.10.2020

Grzyby w kuchni, jabłka do ciast i... membrillo. Rozmawiamy o październikowym numerze "Moje Gotowanie"

Grzyby w kuchni - zarówno świeże, suszone, jak i mrożone - to moc pomysłów na dania obiadowe, przekąski i przetwory. Z kolei jabłka jesienią naturalnie kojarzą się z ciastami. Zresztą jabłecznik, tort jabłkowy czy muffiny jabłkowe to słodkości na każdy czas. Październikowy numer oprócz sezonowych klasyków odkrywa też mniej znane przysmaki jak membrillo. Zapraszamy na rozmowę redaktor prowadzącej mojegotowanie.pl Magdy Pomorskiej z redaktor prowadzącą magazyn "Moje Gotowanie" Katarzyną Błońską.

kolaz-wideo
15.09.2020

Śliwki renklody, przepisy na kurczaka i gotowanie zero waste. Rozmawiamy o wrześniowym numerze "Moje Gotowanie" [WIDEO]

Śliwki renklody i węgierki nie tylko na wytrawnie, przepisy na kurczaka na obiad, a także blendowane pyszności jako propozycje zero waste i niemarnowania jedzenia. To tylko część z przepisów z wrześniowego numeru "Moje Gotowanie". O konkretnych cyklach i kulinarnych inspiracjach porozmawiałam z redaktor prowadzącą magazynu Katarzyną Błońską. Sprawdźcie, co ugotujecie z magazynem "Moje Gotowanie". A na www.kultowy.pl specjalna oferta magazynu dla Czytelników.

Ekspresowa zupa krem
01.09.2020

Ekspresowa zupa krem

Brokuły, cukinia i groszek - to zielone trio jest idealne na ekspresową zupę krem z dodatkiem margaryny Benecol o smaku masła.

ratatouille-gaja-suchocka
18.08.2020

Obiady czwartkowe dla dzieci - MasterChef Junior Gaja Suchocka i ratatouille

MasterChef Junior Gaja Suchocka, autorka książki kulinarnej "MasterChef Junior Piąta Polska Edycja Programu" specjalnie dla nas poleca przepis na ratatouille - klasyczne, jednogarnkowe, pyszne francuskie danie. Coś idealnego na obiad dla fanów warzyw!

benecol-3
17.08.2020

Bajgle z grillowanymi warzywami i halloumi

Bajgle niczym z nowojorskiej knajpki do przygotowania w Twojej kuchni. Świeże pieczywo, Benecol z oliwą z oliwek i grillowane, chrupkie warzywa, aromatyczne grzyby i słony ser. To jest pyszne!

benecol-2
17.08.2020

Rodzinne kanapki

Rodzinne kanapki „na wynos” – smacznie, zdrowo i kolorowo, a to wszystko z wartościowymi składnikami. Pełnoziarniste pieczywo warto posmarować margaryną Benecol Klasyczny.

makłowicz2
21.07.2020

Robert Makłowicz poleca ulubione knajpy i opowiada o kuchni krakowskiej [WIDEO]

Robert Makłowicz opowiada o tym, czym jest dla niego kuchnia polska oraz dlaczego warto postrzegać ją przez pryzmat kuchni regionalnych. Udało nam się też namówić go, żeby zdradził nam, do jakich lokali sam chodzi najczęściej i gdzie warto zabrać przyjeżdżających do Polski gości z zagranicy.

makłowicz1
14.07.2020

Robert Makłowicz o kanale na YouTube i podróżach kulinarnych [WIDEO]

Robert Makłowicz to człowiek-instytucja. Jako pierwszy w Polsce prowadził program o kulinarnych podróżach i stworzył swój niepowtarzalny styl gotowania i mówienia o jedzeniu. Zapytaliśmy go o pracę w telewizji, niedawno powstały kanał na You Tube i najlepsze podróże kulinarne.