Cristina Catese, włoska szefowa kuchni i ekspertka w magazynie "Moje Gotowanie", poleca przepis na kotlety z selera korzeniowego. Wspólne gotowanie odbyło się w studiu kulinarnym Od Kuchni w Warszawie. Co ważne - takie bezmięsne kotlety podajemy z chrupiącą sałatką z selera naciowego. A jak to smakuje? Przekonajcie się i zróbcie z nami te pyszności. Przepis z numeru "Moje Gotowanie" 2/2022, składniki poniżej, a wykonanie krok po kroku na wideo.
Sałatka: ●pęczek selera naciowego ●100 g sera pecorino ●30 g orzechów laskowych ●3 łyżki oliwy extra vergine ●sól ●pieprz ●sok z 1/2 cytryny ●1 łyżka miodu gryczanego Kotlety: ●800 g selera korzeniowego ●2 łyżki mąki ●2 jajka ●100 g bułki tartej ●olej do smażenia DO DEKORACJI: ●młode listki buraka. 4 porcje i jedna godzina przygotowania. Smacznego!
Komentarze