Cristina Catese, włoska szefowa kuchni i ekspertka w magazynie "Moje Gotowanie", poleca przepis na łatwe muffinki marchewkowe. Wspólne pieczenie odbyło się w studiu kulinarnym Od Kuchni w Warszawie. Co ważne - wypieki pięknie pachną skórką pomarańczową i zachwycają swoim kolorem. A jak to smakuje? Przekonajcie się i upieczcie z nami te pyszności. Dokładny przepis w marcowym numerze "Moje Gotowanie" 3/2022.
●375 g surowej marchewki ●skórka starta z 1 pomarańczy ●110 ml oleju słonecznikowego (można go zastąpić taką samą ilością roztopionego masła) ●3 jajka ●150 g mąki 00 ●50 g mąki migdałowej ●40 g skrobi ziemniaczanej ●200 g cukru pudru (można zastąpić brązowym) ●1 małe opakowanie proszku do pieczenia (15 g) ●szczypta soli ●cukier puder do oprószenia
Komentarze