Schab pieczony z ziołami.

Schab opłukać,osuszyć,oddzielić od kości.Następnie natrzeć przyprawami i suszonymi ziołami.Piec 1h

Dodany przez: jan

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 4.17 z 6 głosów)

Składniki

  • 1 kilo schabu bez kości,
  • garść suszonych ziół(majeranek,bazylia,rozmaryn,estragon),
  • sól czosnkowa lub 6 ząbków czosnku,
  • pieprz czarny mielony,
  • olej do smażenia/pieczenia.

Przygotowanie

  1. 1.Schab opłukać,osuszyć ręcznikiem papierowym,a następnie oddzielić od kości ostrym nożem(kość
  2. zachować do wywaru) oraz wyciąć polędwiczkę.
  3. 2.Natrzeć schab solą czosnkową lub roztartymi ząbkami czosnku w prasce,pieprzem czarnym lub pap-
  4. -ryką ostrą mieloną oraz garścią suszonych,roztartych ziół i odstawić na 15-20 min.aby przeszedł aro-
  5. -matem i smakiem przypraw.
  6. 3.Rozgrzać piekarnik do 200 st.C,a do brytfanki wlać olej i włożyć przygotowane mięso na rozgrzany
  7. olej w brytfannie,wsunąć ponownie do piekarnika i piec całą godzinę.Po upieczeniu wyjąć,pokroić na
  8. porcje i podawać z ziemniakami.
mięso ziola schab obiady mięsa kuchnia sąsiedzka.
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze