Babciny przepis na Baranka Wielkanocnego

Babciny Przepis na Baranka Wielkanocnego

Dodany przez: agnieszkalider

Babciny przepis na Baranka Wielkanocnego

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Kalorie:
25 kcal
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 1 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • SKŁADNIKI:
  • CIASTO NA BARANKA:
  • 2 jaja
  • ½ szklanki cukru
  • ½ szklanki mąki pszennej
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie

  1. BABCINY PRZEPIS NA BARANKA WIELKANOCNEGO
  2. Sposób wykonania:
  3. Białka ubić, dodać cukier, żółtka, nadal ubijając. Pod koniec ubijania dodać mąkę pszenną i proszek do pieczenia.
  4. Formę baranka dokładnie wysmarować tłuszczem i wylać do niej zawartość. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 160-170 °C. Ostudzić.
  5. Z masła i kolorowych cukierków zrobić oczy i usta. Udekorować baranka czerwoną wstążką i bukszpanem. Całego baranka można także posypać cukrem pudrem. Poukładać kolorowe jajeczka i inne dekoracje świąteczne.
ciasta wielkanoc deser dekoracje Święta baranek
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze