facebook 200x200

Moje Gotowanie

Kompot truskawkowy

Kompot truskawkowy to nieodłączny element sezonu na truskawki. Orzeźwiający, z trzech podstawowych składników, prosty do przygotowania. Można podawać od razu, po przestudzeniu lub zamknąć smak kompotu w słoikach i cieszyć się nim zimą. Sprawdźcie przepis na kompot truskawkowy w klasycznej wersji:woda, cukier i truskawki.

mojegotowanie

Kompot truskawkowy

Poziom trudności: Łatwy Czas przygotowania: 45 min.
Sznycle cielęce z warzywami

Sznycle cielęce z warzywami, czyli Kalbschnitzel mit Feiner gemuse, to przepis z kuchni niemieckiej. W naszym przepisie idziemy o krok dalej, bo warzywami faszerujemy cielęcinę, a do nich dodatkowo polecamy grillowane pyszności lub gotowane na parze. Sznycle cielęce dzięki nadzieniu będą jeszcze smaczniejsze! Co ważne - możecie je przygotować zarówno na ruszcie, jak i na kuchence, ale w sznycle cielęce z grilla smakują wprost wyśmienicie, więc wszyscy fani grillowania powinni wypróbować taką wersję przepisu.

mojegotowanie

Sznycle cielęce z warzywami