Żeberka w sosie cebulowym

Dobry i prosty obiadzik.Surówka,ziemniaki,troszkę pracy i obiad gotowy.

Dodany przez:

Żeberka w sosie cebulowym

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 2 głosów)

Składniki

  • żeberka(miałam na 7 porcji)
  • 3 duże cebule
  • 0,5 szklanki oleju
  • 2 szklanki wody
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • sól
  • pieprz
  • mąka do zagęszczenia sosu

Przygotowanie

  1. Cebulę kroimy podsmażamy na oleju aby się zrumieniła.Wkładamy żeberka do cebuli wlewamy wodę,dodajemy przyprawy.Dusimy do miękkości.Na końcu zagęszczamy sos mąką rozrobioną w wodzie.Sól,pieprz do smaku.
obiad sos cebula żeberka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze