Żeberka w sosie cebulowym

Dobry i prosty obiadzik.Surówka,ziemniaki,troszkę pracy i obiad gotowy.

dania mięsneSosy

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 176 głosów)

Składniki:

  • żeberka(miałam na 7 porcji)
  • 3 duże cebule
  • 0,5 szklanki oleju
  • 2 szklanki wody
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • sól
  • pieprz
  • mąka do zagęszczenia sosu

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Cebulę kroimy podsmażamy na oleju aby się zrumieniła.Wkładamy żeberka do cebuli wlewamy wodę,dodajemy przyprawy.Dusimy do miękkości.Na końcu zagęszczamy sos mąką rozrobioną w wodzie.Sól,pieprz do smaku.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy