Żeberka miodowe

Specjalność w mojej kuchni, świetnie smakują z kapustą grzybowa

dania mięsne

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 189 głosów)

Składniki:

  • - 1 kg żeberek,
  • - sól,
  • - pieprz,
  • - olej.
  • Sos:
  • - 2 duże cebule,
  • - 5 ząbków czosnku,
  • - pół słoiczka przecieru pomidorowego,
  • - 4 łyżki miodu,
  • - 2 cytryny,
  • - sól,
  • - pieprz,
  • - bazylia,
  • - majeranek.

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Żeberka pokroić na kawalki,posypac solą i pieprzem,zostawic na pół godziny. Potem zrumienic na gorącym oleju. Odlożyc do żaroodpornego naczynia. Przygotowac sos. Na tłuszczu od smazenia zeberek dusic pokrojoną cebule i posiekany czosnek. Dodac miod, sok z cytryny, przecier i przyprawy wedlug uznania. Dusic 15 minut. Sosem zalac żeberka, przykryc naczynie i dusic w piekarniku do miekkosci (ok. 1 godziny) smacznego!

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy