Żeberka w miodzie

Sezon grillowy trwa. Polecam pyszne żeberka z rusztu. Proste w przygotowaniu i bardzo smaczne.

dania mięsne

Czas przygotowania:
10 min.
Kalorie:
550.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 185 głosów)

Składniki:

  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • 2 plastry boczku
  • 2 cebule
  • 4 łyżki miodu
  • 2 łyżki Marynaty do mięs klasycznej PRYMAT
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka brandy
  • 4 łyżki oleju

Okazje:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Marynata: wszystkie składniki połączyć, posmarować marynatą żeberka pokrojone na kawałki. Odstawić do lodówki na 1 godz.
  • Boczek pokroić na 4 kawałki. Cebule obrać i pokroić na dość grube plastry.
  • Żeberka osączyć z marynaty, ułożyć na tacce. Grillować na rozgrzanym ruszcie
  • ok. 35 minut, regularnie smarując marynatą.
  • Na 10 minut przed końcem grillowania dodać plastry cebuli i kawałki boczku, skropić marynatą.

Kalorie: 550.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy