miodowe żeberka w winie

POLECAM WSZYSTKIM PRZEPYSZNE ŻEBERKA W WINIE I MIODZIE! PYYYCHA !

dania mięsne

Czas przygotowania:
120 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 191 głosów)

Składniki:

  • -ŻEBERKA-2KG
  • -MIÓD (JA MIAŁAM LIPOWY)-DUZA ŁYŻKA
  • -MARCHEWKĘ -2SZT
  • -PIETRUSZKĘ SUROWĄ -2SZT
  • -SUSZONĄ NATKĘ PIETRUSZKI-1MAŁA ŁYŻECZKA
  • -VEGETĘ-WEDŁUG UZNANIA
  • -PIEPRZ
  • -CZERWONE WINO-3/4 SZKLANKI
  • -OLEJ DO POSMAZENIA
  • -CEBULĘ-1WIĘKSZA
  • -CZERWONĄ KAPUSTĘ-2 ŁYZKI

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • NAJPIERW UMYĆ ŻEBERKA I POKROIĆ NA KAWAŁKI.DO GARNKA WLAĆ TROCHĘ OLEJU.WRZUCIĆ ŻEBERKA.DODAĆ VEGETĘ,PIEPRZ I SUSZONĄ NATKĘ PIETRUSZKĘ.ŻEBERKA WYMIESZAĆ I OD CZASU DO CZASU MIESZAĆ AŻ LEKKO SIĘ PODSMAŻĄ I WTEDY DOLAĆ CZERWONE WINO.DUSIĆ W WINIE OKOŁO 20MIN POD PRZYKRYCIEM ,A NASTĘPNIE DODAĆ MARCHEWKĘ,CEBULĘ,CZERWONĄ KAPUSTĘ I PIETRUSZKĘ POKROJONĄ W PLASTERKI.DUSIĆ POD PRZYKRYCIEM 15 MIN A NASTĘPNIE DODAĆ MIÓD.CAŁOŚĆ DUSIĆ POD PRZYKRYCIEM AŻ DO MIĘKKOŚCI !!!JA DUSIŁAM DOSYĆ DŁUGO BO OKOŁO GODZ,ALE BYŁO WARTO!
  • DOKŁADNY OPIS WRAZ ZE ZDJĘCIAMI KROK PO KROKU JAK WYKONAĆ TĄ PRZEPYSZNA POTRAWĘ ZNAJDZIECIE NA http://grillowo.blogspot.com/

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy