ŻEBERKA
ŻEBERKA - Przepis na ŻEBERKAProste, smaczne i wmiarę szybkie mięsko

dania mięsne
- Czas przygotowania:
- 40 min.
- Dla ilu osób:
- dla 3 osób
Ocena:
(średnia 4.49 z 202 głosów)
Składniki:
- 60 dag żeberek
- 2 cebule
- sól
- pieprz
- przyprawa do żeberek
- papryka słodka
- papryka ostra
- olej do smażenia
Kroki wykonania:
- Żeberka obsmażyć na rumiano na oleju. Wyjąć na talerz. Pokrojone w kostkę cebule podsmażyć na tłuszczu ze smażenia żeberek. Dodać odłożone żeberka, przyprawy i podlać wodą. Dusić do miękkości.
Podobne przepisy
Czas przygotowania:
110 min.

Pyszne pieczone żeberka na niedzielny obiad
Żeberka obiadowe
Czas przygotowania:
120 min.

Żeberka pod taką postacią najbardziej mi smakują!
Pieczone żeberka
Czas przygotowania:
60 min.

polecam:)
żeberka pieczone
Czas przygotowania:
120 min.

Ulubiony nasz sposób na żeberka. Polecam. Idzie jesien wiec czas na takie dania.
Żeberka w kapuście
Czas przygotowania:
60 min.

Specjalność w mojej kuchni, świetnie smakują z kapustą grzybowa
Żeberka miodowe
Czas przygotowania:
60 min.

Tak przygotowane żeberka zaspokoją najbardziej wyrafinowane podniebienia.
Żeberka marynowane
Czas przygotowania:
180 min.

Żeberka duszone! Gdy dostaniemy chude żeberka, możemy je udusić z dodatkiem aromatycznych przypraw.
Żeberka duszone w pachnącym sosie
Czas przygotowania:
30 min.

Nieprawdopodobne że są taki miękkie
i pszyszne!!