Udziec z indyka w sosie

Polecam tak zrobiony udziec ,jest bardzo smaczny i soczysty,można sosik zagęścić łyżką mąki.

Dodany przez:

Udziec z indyka w sosie

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 3.43 z 115 głosów)

Składniki

  • Udziec z indyka pocięty 5 szt
  • przyprawa do drobiu
  • sól
  • pieprz
  • papryka mielona ostra i słodka
  • majeranek
  • 3 cebule
  • czosnek
  • masło roślinne do smażenia

Przygotowanie

  1. Udziec umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem,zdjąć skórę,posolić,natrzeć czosnkiem,papryką i przyprawą do drobiu,odstawić na 40 min w chłodne miejsce.
  2. Masło rozgrzać na patelni,ułożyć udźce obsmażyć na złoty kolor na obie strony.wyłożyć na talerz.
  3. Cebulę pokroić w piórka ,zeszklić na tym samym tłuszczu co się smażyły udźce.
  4. Przełożyć mięso znów na patelnie,podlać szklanką wody,dodać resztę przypraw do smaku,dusić do miękkości.
  5. Smacznego
mięso obiad indyk drób
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze