Udziec z indyka w sosie

Polecam udziec z indyka w sosie. Jest to bardzo smaczny i soczysty posiłek. Udziec z indyka w sosie można zagęścić łyżką mąki.

dodany przez: Anullka anullka

dania mięsne udziec z indyka

Czas przygotowania:
50min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Poziom trudności: łatwy
Ocena:

(średnia 4.05 z 355 głosów)


Udziec z indyka w sosie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1.

    Pocięty udziec z indyka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Zdjąć skórę, posolić, natrzeć czosnkiem, papryką i przyprawą do drobiu. Odstawić na 40 min w chłodne miejsce.

  • 2.

    Masło rozgrzać na patelni, ułożyć udziec z indyka, obsmażyć na złoty kolor na obie strony. Wyłożyć na talerz.

  • 3.

    Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na tym samym tłuszczu co się smażyły udźce. Przełożyć mięso znów na patelnie, podlać szklanką wody, dodać resztę przypraw do smaku, dusić do miękkości.

Porady

W przepisie użyto mieszanki przypraw do drobiu.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy