Udziec z indyka w sosie

Polecam udziec z indyka w sosie. Jest to bardzo smaczny i soczysty posiłek. Udziec z indyka w sosie można zagęścić łyżką mąki.

dania mięsneudziec z indyka

Czas przygotowania:
50 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Poziom trudności: Łatwy
Ocena:

(średnia 4.08 z 323 głosów)

Kroki wykonania:

  • 1.Pocięty udziec z indyka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Zdjąć skórę, posolić, natrzeć czosnkiem, papryką i przyprawą do drobiu. Odstawić na 40 min w chłodne miejsce.
  • 2.Masło rozgrzać na patelni, ułożyć udziec z indyka, obsmażyć na złoty kolor na obie strony. Wyłożyć na talerz.
  • 3.Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na tym samym tłuszczu co się smażyły udźce. Przełożyć mięso znów na patelnie, podlać szklanką wody, dodać resztę przypraw do smaku, dusić do miękkości.

Porady

W przepisie użyto mieszanki przypraw do drobiu.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy