Polecam udziec z indyka w sosie. Jest to bardzo smaczny i soczysty posiłek. Udziec z indyka w sosie można zagęścić łyżką mąki.
(średnia 4.03 z 363 głosów)
Pocięty udziec z indyka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Zdjąć skórę, posolić, natrzeć czosnkiem, papryką i przyprawą do drobiu. Odstawić na 40 min w chłodne miejsce.
Masło rozgrzać na patelni, ułożyć udziec z indyka, obsmażyć na złoty kolor na obie strony. Wyłożyć na talerz.
Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na tym samym tłuszczu co się smażyły udźce. Przełożyć mięso znów na patelnie, podlać szklanką wody, dodać resztę przypraw do smaku, dusić do miękkości.
Podobne przepisy: dania mięsne, udziec z indykaPorady
W przepisie użyto mieszanki przypraw do drobiu.
Komentarze