PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ

Najlepiej lubię, pierogi obsmażane na patelni.

Pierogi

Czas przygotowania:
35 min.
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.34 z 235 głosów)

Składniki:

  • CIASTO
  • Mąka -0,5 kg
  • Jajko -1 szt
  • Olej -2 łyżki płaskie
  • Woda ciepła -ok.1 szkl
  • Szczypta soli.
  • FARSZ
  • Kapusta kwaszona -1,40 kg
  • Mięso wieprzowe, ugotowane -0,5 kg
  • Cebula -3 szt
  • Wegeta do smaku
  • Sól i pieprz
  • Olej

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • CIASTO
  • Z podanych składników zagnieśc ciasto, rozwałkować na cienkie placki i szklanką, wykrawać krązki.
  • FARSZ
  • Kapustę ugotować i cienko poszatkować nożem.
  • Mięso zemleć w maszynce, cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na oleju.
  • Cebulę, kapustę, mięso, dokładnie razem wszystko wymieszać, dodać sól, wegetę i pieprz, wymieszać.
  • Gotowy farsz, nakładać na środek krążka, zlepiać pierogi.
  • Pierogi gotujemy we wrzącej i osolonej wodzie, gotujemy ok.4 minut od wypłynięcia pierogów.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy