PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ
Najlepiej lubię, pierogi obsmażane na patelni.
Dodany przez:
Danusia19671
PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ
Składniki
- CIASTO
- Mąka -0,5 kg
- Jajko -1 szt
- Olej -2 łyżki płaskie
- Woda ciepła -ok.1 szkl
- Szczypta soli.
- FARSZ
- Kapusta kwaszona -1,40 kg
- Mięso wieprzowe, ugotowane -0,5 kg
- Cebula -3 szt
- Wegeta do smaku
- Sól i pieprz
- Olej
Przygotowanie
- CIASTO
- Z podanych składników zagnieśc ciasto, rozwałkować na cienkie placki i szklanką, wykrawać krązki.
- FARSZ
- Kapustę ugotować i cienko poszatkować nożem.
- Mięso zemleć w maszynce, cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na oleju.
- Cebulę, kapustę, mięso, dokładnie razem wszystko wymieszać, dodać sól, wegetę i pieprz, wymieszać.
- Gotowy farsz, nakładać na środek krążka, zlepiać pierogi.
- Pierogi gotujemy we wrzącej i osolonej wodzie, gotujemy ok.4 minut od wypłynięcia pierogów.
Komentarze