,,Tatar „ z wędzonego łososia :

Szybka – smaczna przekąska dla miłośników łososia i tatara .

tatarPrzekąski

Czas przygotowania:
10 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.39 z 186 głosów)

Składniki:

  • 20 dag wędzonego łososia ( ja wybieram tego wędzonego na ciepło )
  • 1 cebula
  • 2 średnie korniszony
  • 6 średnich marynowanych pieczarek
  • 3 łyżki oleju ( ja daję słonecznikowy )
  • pieprz mielony
  • maggi w płynie
  • 2 żółtka

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • W malakserze rozdrabniałam łososia na miazgę( na 2 –ce przez ok. 10 sekund ) przy użyciu tnącego ostrza , dodając w ostatnim momencie olej , kilka kropli maggi i szczyptę pieprzu . A korniszony , cebulę i pieczarki  na drobne kawałeczki ( na 1-ce przez 5 sekund każde z osobna ).
  • Podawać układając na łososiu żółtka i obkładając dekoracyjnie pozostałymi składnikami .
  • Jeśli robimy bez użycia malaksera to należy rozdrobnić łososia na miazgę , a korniszony , cebulę i pieczarki pokroić w bardzo drobną kostkę .Mięso łososia wymieszać z olejem .Doprawić maggi i pieprzem . Podawać j/w .

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy