Tatar śledziowy

Bardzo smaczny tatar ze śledzia.

tatar

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.48 z 197 głosów)

Składniki:

  • 5 płatów śledziowych matias
  • 2 cebule
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 2 ogórki kwaszone
  • sok z cytryny
  • pieprz
  • sól
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 1 czubata łyżeczka majonezu

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Płaty śledziowe wymoczyć około 2 godz,zmieniając wodę,odsączyć,osuszyć papierowym ręcznikiem.
  • Pokroić w drobną kosteczkę,skropić sokiem z cytyny,dodać pieprz,musztardę,oliwę z oliwek,1 łyżeczkę majonezu,wszystko dokładnie wymieszać.
  • Ogórki i cebulę pokroić w drobną kosteczkę,dodać pokrojony szczypiorek,dokładnie wymieszać.
  • Tatar wyłożyć na półmisek,obłożyć cebulową mieszanką,udekorować wg uznania.
  • Posolić ewentualnie na talerzu.
  • Smacznego.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy