Szybkie Sajgonki

Szybka przekąska z wietnamską nutą.

dodany przez: maagi

Przekąski

Czas przygotowania:
30min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 149 głosów)


Składniki:

  • 250g mięsa mielonego
  • 200g mieszanki warzywnej chińskiej
  • 100g makaronu ryżowego nitki
  • 3op. papieru ryżowego

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki przygotowania:

  • Mięso mielone i warzywa podsmażyć i doprawić wg smaku (ja użyłam przyprawy do potraw chińskich).
  • Makaron zalać wrzątkiem i po 3 min. odsączyć i pociąć na małe kawałki.
  • Mięso i warzywa wymieszać z makaronem. Papier ryżowy zamoczyć w wodzie, układać nadzienie i zwijać jak krokiety.
  • Podawać z sosem chili.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy