Serce z parówki i jajka

Bardzo lubię kiedy przygotowywane przeze mnie potrawy wyrażają uczucia i cieszą oczy najbliższych:)

Przekąski

Czas przygotowania:
20 min.
Kalorie:
250.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.45 z 181 głosów)

Składniki:

  • * 2 długie parówki
  • * 2 małe jajka
  • * olej do smażenia- ok. 1-2 łyżeczki
  • * małe wykałaczki
  • * ew. pomidory i bazylia do ozdoby

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Każdą parówkę obieramy z osłonki, przecinamy wzdłuż, dokładnie w połowie, z jednej strony pozostawiając nie nacięty koniec (około 1,5-centymetrowy).
  • Ostrożnie i powoli wyginamy parówkę, tak aby otrzymać kształt serca. Końce spinamy wykałaczką.
  • Na patelni rozgrzewamy olej i delikatnie przenosimy na nią parówkowe kształty. W środek każdego wbijamy po jednym jajku, uważając, aby nie zniszczyć żółtka. Kiedy jajko ładnie się zetnie, a parówka zarumieni, obracamy całość na drugą stronę i jeszcze chwilę dosmażamy.
  • Podajemy z ulubioną surówką i ketchupem.

Kalorie: 250.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Czas przygotowania: 60 min.
:)

roxes121

Torcik Serce

Czas przygotowania: 5 min.
SMAŻONE PARÓWKI
pycha !

kasika1906

SMAŻONE PARÓWKI