Semifreddo z malinami

Przepisy na semifreddo - Semifreddo z malinami

Desery

Czas przygotowania:
30 min.
Kalorie:
480.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.45 z 143 głosów)

Składniki:

  • 2 jajka
  • 4 czubate łyżki cukru pudru
  • 600 ml śmietany 30%
  • 10 dag malin
  • 10 dag małych bezików

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Jajka  sparzyć  wrzątkiem.  Białka  oddzielić  od  żółtek.  Białka  schłodzić, po  czym  ubić  na  sztywną  pianę.  Żółtka  utrzeć  z  cukrem  pudrem na  puszysty  kogel-mogel.  Schłodzoną  śmietanę  ubić  na  sztywno.
  • Wszystkie  składniki  delikatnie  wymieszać.  Włożyć  całe  owoce  malin  oraz  grubo  pokruszone  bezy,  wymieszać.  Masę  przelać  do  pojedynczych  miseczek  (lub  lekko  zwilżonej  formy  keksowej).  Zamrozić.
  • Po 2–3 godz. deser nadaje się do jedzenia. Podawać z pokruszonymi bezikami lub sosem z malin utartych z cukrem i sokiem z cytryny.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!

Kalorie: 480.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy