Schab w przyprawach

Ocena:

4.5 (192)

  • 1 godz. 5 min.
  • dla 10 osób
Smaczna wędlina na kanapki

Składniki:

  • 1 kg schabu
  • Rozmaryn
  • Pieprz czarny
  • Sól
  • Papryka słodka
  • Papryka ostra
  • Majeranek
  • Tymianek

Schab w przyprawach - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Do miseczki wsypać po łyżeczce papryki słodkiej, ostrej, rozmarynu, soli i pieprzu, dodać po pół łyżeczki tymianku i majeranku. Wymieszać.
  • Tak przygotowaną mieszanka natrzeć umyte mięso ze wszystkich stron, włożyć do rękawa do pieczenia, szczelnie zawiązać i schować do lodówki na przynajmniej 12 godzin.
  • Po tym czasie włożyć do piekarnika i piec w 200 stopniach około godzinę. Kroić plastry dopiero po ostudzeniu. Podawać na chlebie z dodatkiem sosu tatarskiego.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne