Schab duszony w śmietanie

Inny sposób na schab

Dodany przez:

Schab duszony w śmietanie

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3.76 z 17 głosów)

Składniki

  • 1/2 kg schabu,
  • pół dużego kubeczka śmietany,
  • 1 duża cebula,
  • pieprz czrny i ziołowy, sól, tymianek

Przygotowanie

  1. 1. Schab kroimy jak na kotlety. Przyprawiamy solą i pieprzem. Smażymy chwilę (aż się zetnie) na rozgrzanym oleju). Kawałki podsmażonego schabu razem z sosem pozostałym na patelni wrzucamy do garnka.
  2. 2. Schab zalewamy śmietaną i wrzucamy pokrojną w piórka cebulę. Po 15 minutach dodajemy nie cała łyżeczkę tymianku. Dusimy aż schab będzie miękki. Doprawiamy do smaku. Podajemu z ryżem. Przepis doskonale sprawdza się z płatkami migdałowymi zamiast cebuli. Wtedy danie bardziej nadaje się na uroczysty obiad.
obiad cebula śmietana schab
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze