schab_duszony_w_winie

schab duszony w winie

Ocena:

4.51 (185)

  • 26 godz. 0 min.
  • dla 4 osób
super soczyste i aromatyczne mięsko na obiadek.

Składniki:

  • 70 dag schabu
  • 2 szklanki czerwonego wytrawnego wina
  • 3 pokruszone liście laurowe
  • 4-5 ząbków czosnku, posiekanych
  • 4 łyżki majeranku
  • sól, pieprz
  • 2 łyżeczki cukru

Schab duszony w winie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Schab umyj, ostrym nożem usuń błonki. Natrzyj go solą, cukrem i pieprzem, obtocz w majeranku. Do miski wrzuć czosnek i pokruszone liście laurowe, następnie zalej mięso winem i wstaw do lodówki na 24 godziny.
  • Po tym czasie, mięso razem z marynatą przełóż do naczynia do pieczenia i wstaw do pieca nagrzanego do 190 stopni. Co jakiś czas polewaj mięso marynatą.
  • Powinno piec się około 1,5 godziny - gotowe jest, gdy po nakłuciu wypływa z niego przezroczysty sok.
  • Smacznego
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne