schab duszony w winie

super soczyste i aromatyczne mięsko na obiadek.

dodany przez: madziarzeszow madziarzeszow

dania mięsne

Czas przygotowania:
26godz. 0min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 185 głosów)

Składniki:

  • 70 dag schabu
  • 2 szklanki czerwonego wytrawnego wina
  • 3 pokruszone liście laurowe
  • 4-5 ząbków czosnku, posiekanych
  • 4 łyżki majeranku
  • sól, pieprz
  • 2 łyżeczki cukru

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Schab duszony w winie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Schab umyj, ostrym nożem usuń błonki. Natrzyj go solą, cukrem i pieprzem, obtocz w majeranku. Do miski wrzuć czosnek i pokruszone liście laurowe, następnie zalej mięso winem i wstaw do lodówki na 24 godziny.
  • Po tym czasie, mięso razem z marynatą przełóż do naczynia do pieczenia i wstaw do pieca nagrzanego do 190 stopni. Co jakiś czas polewaj mięso marynatą.
  • Powinno piec się około 1,5 godziny - gotowe jest, gdy po nakłuciu wypływa z niego przezroczysty sok.
  • Smacznego

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: