REKLAMA

Salceson swojski domowy

bardzo smaczny, domowy...

dodany przez: katarynka439

Przekąski

Czas przygotowania:
3godz. 0min.
Ocena:

(średnia 4.4 z 192 głosów)


Składniki:

  • głowa świńska
  • przyprawy:
  • sól
  • pieprz
  • listek laurowy
  • ziele angielskie
  • czosnek - 3 ząbki

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki przygotowania:

  • Głowę świńską pociąć, oczyścić, dorze wymoczyć w wodzie z solą i gotować do miękkości około 3 godzin aż mięso odpadnie od kości. Jak wystygnie obieramy z kości i kroimy na większe kawałki. Jak wolimy chudszy nie dodajemy tłustego mięsa. Dolewamy wywaru z gotowania do mięsa. Obieramy także czosnek i wyciskamy przez praskę lub drobno kroimy. Można wylać na blaszkę do zastygnięcia i wstawić do lodówki. Ja wpadłan na inny pomysł, po prostu wlałam do torebki foliowej i zawiązałam i do lodówki. Na drugi dzień nadaje się do krojenia. Polecam - bardzo smaczny
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: