Sałatka śledziowo-fasolowa :

I znów śledzie – tym razem w wersji sałatkowej .

SałatkiPrzekąski

Czas przygotowania:
10 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.42 z 152 głosów)

Składniki:

  • 4 ziemniaki ugotowane w mundurkach
  • 4 płaty śledzia w oleju
  • 1 puszka fasolki ziarnistej w zalewie
  • 1 papryka czerwona
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 4 łyżki majonezu
  • pieprz mielony
  • 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę , a śledzia w paseczki .Odcedzić fasolkę . Z papryki usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kosteczkę . Wymieszać wszystkie składniki z musztardą i majonezem .Doprawić pieprzem mielonym .Posypać pokrojoną natką pietruszki.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy