SAJGONKI Z WARZYWAMI

Sajgonki pochodzą z kuchni wietnamskiej.

dodany przez: majka190382 majka190382

sajgonki i spring rolls

Czas przygotowania:
45min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.4 z 199 głosów)


Składniki:

  • 100 g makaronu ryzowego nitki
  • 2 łyzki octu ryżowego
  • 8 arkuszy papieru ryżowego
  • 1,5 szklanki drobno posiekanych:cukinii,marchewki i kapustki pekinki
  • sól morska

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Sajgonki z warzywami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu,studzimy,kroimy na mniejsze kawaleczki,doprawiamy solą oraz octem.Arkusze papieru ryżowego namaczamy na kilkanascie sekund zeby zmiekły.Na każdym układamy po trochu warzyw i makaronu.Zwijamy formując koperty.Smazymy do zrumienienia
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: