Roladki z szynki z serem i warzywami

Delikatne roladki z szynki możemy śmiało zaserwować na imprezie - na pewno znajdą amatorów!

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

przystawki

Czas przygotowania:
15min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Poziom trudności: łatwy
Ocena:

(średnia 4.48 z 168 głosów)

Roladki z szynki z serem i warzywami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • twaróg-iStock (1) 1.

    Umytą i obraną marchewkę, białą część pora i ogórek kroimy w zapałki długości 6–8 cm. Ząbek czosnku drobno siekamy. Twaróg krowi lub kozi mieszamy z czosnkiem, solą i pieprzem. Niewielką jego ilość rozsmarowujemy na plastrach szynki konserwowej, na to kładziemy porcję kiełków, słupki marchewki, pora i ogórka i zwijamy w rulonik. Możemy je ewentualnie związać źdźbłami szczypiorku. Roladki z szynki podajemy od razu. Przepis pochodzi z magazynu Moje Gotowanie nr 3/2017.

Porady

Kupując świeże kiełki, zwróćmy uwagę przede wszystkim na termin ważności (po tygodniu tracą one swoje wartości odżywcze) oraz na to, czy nie są spleśniałe. Przed podaniem warto je delikatnie opłukać na sicie.
 

Zobacz też: roladki z kurczaka z kokosem

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy