Pyszne Pancakes

Przepis na pancakes przyda się nie tylko na śniadanie! Amerykański specjał z syrop klonowy możemy podać na lunch lub podwieczorek. Pancakes powinny być wyrośnięte i pyszne!

pancakes

Kalorie:
12 kcal
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.46 z 184 głosów)

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej, przesianej (dzięki temu pancakes będą bardziej puszyste)
  • 2 jajka
  • 1,5 szklanki mleka
  • 75 g roztopionego masła
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 czubate łyżki cukru
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, cukrem i solą. Jajka roztrzepać, połączyć z mlekiem i masłem. Do mokrych składników na pancakes wsypać mąkę przesianą wymieszaną z resztą składników, wymieszać rózgą kuchenną do połączenia.
  • Pancakes smażyć na suchej nieprzywierającej patelni, z obu stron, na lekko złoty kolor. Podawać z syropem klonowym, miodem, świeżymi owocami - czyli ulubionymi dodatkami. Pancakes z tego przepisy wychodzą idealne!

Kalorie: 12

Porady

Zobacz też: Klasyczne pancakes

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy