Zupa meksykańska

Zupa meksykańska to bardzo ostre i aromatyczne danie. Znakomicie smakuje z dodatkiem papryczki chili i tartego parmezanu. Przepis na zupę meksykańską jest prosty w wykonaniu. Przygotowany w dużej porcji to ratunek na chłodny dzień na rodzinny obiad. Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 10/2017.

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

Zupy dania mięsne

Czas przygotowania:
1godz. 10min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Poziom trudności: Średni
Ocena:

(średnia 4.23 z 241 głosów)


Kroki przygotowania:

  • Zupa meksykańska 1.

    Zupa meksykańska – przepis: W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy posiekaną cebulę, podsmażamy aż zbrązowieje. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną papryczkę chili (bez pestek), podsmażamy 2 minuty. Dokładamy koncentrat pomidorowy i doprawiamy. Zupa meksykańska powinna być dokładnie mieszana przez minutę. Następnie wrzucamy mięso mielone, mieszając podsmażamy około 5 minut.

  • Zupa meksykańska 2.

    Dodajemy fasolę i puszkę pomidorów wraz z zalewą oraz bulion drobiowy. Zupę przykrywamy, gotujemy na małym ogniu 30 minut. Przyprawiamy do smaku. Przed podaniem zupa meksykańska powinna być posypana pokrojonym drobno szczypiorkiem i sporą ilością tartego sera.

     


     

Porady

Sprawdź przepis na tacos!

 

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy