Pyszna zupa meksykańska

Zupa prosta w przygotowaniu. Dla wielbicieli ostrych smaków w kuchni.

Zupydania mięsne

Czas przygotowania:
70 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Poziom trudności: Średni
Ocena:

(średnia 4.23 z 240 głosów)

Kroki wykonania:

  • zupa-meksykanska-mieso1.Kroimy w drobną kostkę cebulę i czosnek. Mieszamy z mięsem i jedną łyżka ziół prowansalskich. W ten sposób przygotowane mięso smażymy na patelni ok 10 minut. W litrze przegotowanej wody rozpuszczamy kostkę rosołową i dodajemy do mięsa.
  • zupa-meksykanska-mieso-warzywa2.Dusimy pod przykryciem pół godzimy. Następnie przelewamy do garnka. Dodajemy kukurydze, fasolę czerwoną i fasolę białą. mieszamy i gotujemy przez następne pół godziny na wolnym ogniu.
  • zupa-meksykanska-gotowa-23.10 minut przed końcem gotowania dodajemy puszkę krojonych pomidorów i łyżeczkę koncentratu pomidorowego. Doprawiamy pieprzem, ziłami prowansalskimi, przyprawą do kuchni meksykańskiej, chili – wedle uznania. Podajemy z bagietką.

Porady

Sprawdź przepis na tacos!

W przepisie użyto mięsa mielonego wieperzowo-wołowego, meksykańskiej mieszanki przypraw oraz drobiowej kostki rosołowej. 

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy