Puszyste naleśniki

najlepiej smakują gorące prosto z patelni smarowane ulubionym dżemem, twarożkiem...

CiastaDeseryNaleśnikinaleśniki na słodko

Czas przygotowania:
15 min.
Ocena:

(średnia 4.22 z 202 głosów)

Składniki:

  • 2 jajka
  • ½ litra mleka
  • ½ szklanki wody gazowanej
  • ok 200 gram maki pszennej
  • 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią
  • nadzienie:
  • ser biały
  • śmietana
  • cukier puder
  • lub dżem, nutella, owoce....

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • białka ubijam
  • w osobnym naczyniu daję wszystkie pozostałe składniki, mąkę przesiewam i wszystko razem miksuję na koniec dodaje pianę z białek i delikatnie mieszam z całością łyżką
  • Smażę naleśniki na patelni którą smaruję olejem rzepakowym na złoty kolor z obu ston i od razu wołam dzieci na naleśnikowa ucztę ;)
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy