pulpety_w_bialym_sosie

Pulpety w białym sosie

Ocena:

4.48 (171)

  • 30 min.
  • dla 2 osób
NIC DODAĆ NIC UJĄĆ

Składniki:

  • 1/2 kg dowolnego mięsa mielonego
  • 1-2 jajka
  • 1/2 czerstwej bułki(namoczyć w wodzie)
  • 1 średnia cebula
  • sól,pieprz
  • 2 liście laurowe
  • 1 mały kubeczek kwaśnej śmietany
  • sok z pół cytryny
  • 1 płaska łyżka mąki pszennej
  • koperek (opłukać i posiekać)

Pulpety w białym sosie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso wymieszać z posiekaną cebulą,odciśniętą bułką ,jajkami ,solą i pieprzem.Na ogień wstawić garnek z wodą i liściem laurowym,zagotować.Do gotującej się wody wrzucać uformowane z mięsa mielonego kulki,przykryć pokrywką i gotować ok.30 minut.Śmietanę wymieszać z sokiem z cytryny , mąką i dodać do gotujących się pulpetów,chwilę pogotować i zdjąć z ognia.Podawać z ugotowanymi ziemniakami i po sypać koperkiem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne