Polędwiczka ze szpinakiem i mozzarellą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Polędwiczkę umyć,osuszyć i pozbyć się błonek. Pokroić w plastry pod lekkim ukosem,następnie delikatnie rozbić przez folię tłuczkiem.
Do naczynia dodać wszystkie przyprawy na marynatę + olej i wymieszać.
Następnie każdy plaster mięsa natrzeć nią z obu stron.Ułożyć jeden na drugim,zawinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki na 2h.
Na patelni rozpuścić masło,dodać szpinak i drobno posiekany czosnek,lekko posolić i smażyć do odparowania płynu/odstawić.
Po 2 godzinach wyjąć mięso i na mocno rozgrzanym oleju przesmażyć z obu stron.
Następnie przełożyć na wysmarowaną olejem blaszkę i nakładać na każdy plaster mięsa po porcji farszu.Na farsz poukładać pokrojone plastry sera,posypać natką pietruszki,przykryc folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C na 15 minut. po tym czasie odkryć ,lekko zapiec i gotowe.Podajemy od razu po przygotowaniu . . .