Pikantne racuchy z kapustą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Na rozgrzana patelnię wlej 2 łyżki oleju, a następnie wrzuć drobno pokrojoną cebulę. Kiedy cebula nabierze złotawego koloru, wrzuć pokrojoną drobno kapustę kiszoną przypraw pieprzem i chili, i smaż około 5 min. Odstaw do ostudzenia.
Do garnka wlej wodę, ciepłe mleko, jajko i drożdże, i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj łyżkę cukru i szczyptę soli. Do tak przygotowanego rozczynu dodaj mąkę i ugniataj cisto o konsystencji gęstej śmietany, na końcu dodając 4 łyżki oleju. Odstaw na pięć minut, a następnie dodaj delikatnie przyrządzoną wcześnie kapustę i zamieszaj. Odstaw jeszcze na 30 minut do wyrośnięcia.
Smaż na rozgrzanym oleju formując z ciasta placki.