REKLAMA

Pikantne racuchy z kapustą

Bardzo smaczne racuchy dla łasuchów.

dodany przez: Adrix adrix

racuchy Przekąski

Czas przygotowania:
30min.
Kalorie:
360 kcal
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.52 z 144 głosów)


Składniki:

  • 30 dag kiszonej kapusty
  • 1 mała cebula
  • 50 dag mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 szklanki wody
  • 4 dag drożdży
  • jajko
  • szczypta soli
  • 6 łyżek oleju
  • łyżka chili
  • pieprz

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki przygotowania:

  • Na rozgrzana patelnię wlej 2 łyżki oleju, a następnie wrzuć drobno pokrojoną cebulę. Kiedy cebula nabierze złotawego koloru, wrzuć pokrojoną drobno kapustę kiszoną przypraw pieprzem i chili, i smaż około 5 min. Odstaw do ostudzenia.
  • Do garnka wlej wodę, ciepłe mleko, jajko i drożdże, i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj łyżkę cukru i szczyptę soli. Do tak przygotowanego rozczynu dodaj mąkę i ugniataj cisto o konsystencji gęstej śmietany, na końcu dodając 4 łyżki oleju. Odstaw na pięć minut, a następnie dodaj delikatnie przyrządzoną wcześnie kapustę i zamieszaj. Odstaw jeszcze na 30 minut do wyrośnięcia.
  • Smaż na rozgrzanym oleju formując z ciasta placki.

Kalorie: 360

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy