pikantne_racuchy_z_kapusta

Pikantne racuchy z kapustą

Ocena:

4.52 (144)

  • 30 min.
  • dla 6 osób

Bardzo smaczne racuchy dla łasuchów.

Składniki:

  • 30 dag kiszonej kapusty
  • 1 mała cebula
  • 50 dag mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 szklanki wody
  • 4 dag drożdży
  • jajko
  • szczypta soli
  • 6 łyżek oleju
  • łyżka chili
  • pieprz

Pikantne racuchy z kapustą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Na rozgrzana patelnię wlej 2 łyżki oleju, a następnie wrzuć drobno pokrojoną cebulę. Kiedy cebula nabierze złotawego koloru, wrzuć pokrojoną drobno kapustę kiszoną przypraw pieprzem i chili, i smaż około 5 min. Odstaw do ostudzenia.
  • Do garnka wlej wodę, ciepłe mleko, jajko i drożdże, i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj łyżkę cukru i szczyptę soli. Do tak przygotowanego rozczynu dodaj mąkę i ugniataj cisto o konsystencji gęstej śmietany, na końcu dodając 4 łyżki oleju. Odstaw na pięć minut, a następnie dodaj delikatnie przyrządzoną wcześnie kapustę i zamieszaj. Odstaw jeszcze na 30 minut do wyrośnięcia.
  • Smaż na rozgrzanym oleju formując z ciasta placki.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne