papuga

Papuga

Ocena:

4.48 (178)

  • 20 min.
Taka sobie kolorowa babka- to dalej z menu dla niejadkow, cos na podwieczorek.

Składniki:

  • 250 g margaryny
  • 280 g cukru
  • 400 g maki
  • 8 jaj
  • 1 paczka cukru wanilinowego
  • 1 i 1/2 paczki proszku do pieczenia
  • 1 aromat pomaranczowy
  • 4 farbniki spozywcze czerwony, niebieski, zielony, zolty (ja mialam z firmy Schwartau)
  • cukier puder do posypania babki

Papuga - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Margaryne utrzec z cukrem i cukrem wanilinowym, nstepnie pojedynczo dodawac jajka, dalej ucierajac.
  • Make wymieszac z proszkiem do pieczenia, dodac do masy jajecznej. Na koniec dodac aromat, mase wymieszac i podzelic na 4 czesci (nie musza byc jednakowe).
  • Do kazdej z procji dodac barwnik, wymieszac kolejno i wylewac warstwami do wysmarowanej tluszczem i bulka tarta formy na babke.
  • Piec ca 60 minut w nagrzanym do 175 st. C piekarniku.
  • Babke posypac cukrem pudrem.
  • Smacznego.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne