Taka sobie kolorowa babka- to dalej z menu dla niejadkow, cos na podwieczorek.
Składniki:
250 g margaryny
280 g cukru
400 g maki
8 jaj
1 paczka cukru wanilinowego
1 i 1/2 paczki proszku do pieczenia
1 aromat pomaranczowy
4 farbniki spozywcze czerwony, niebieski, zielony, zolty (ja mialam z firmy Schwartau)
cukier puder do posypania babki
Papuga - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Margaryne utrzec z cukrem i cukrem wanilinowym, nstepnie pojedynczo dodawac jajka, dalej ucierajac.
Make wymieszac z proszkiem do pieczenia, dodac do masy jajecznej. Na koniec dodac aromat, mase wymieszac i podzelic na 4 czesci (nie musza byc jednakowe).
Do kazdej z procji dodac barwnik, wymieszac kolejno i wylewac warstwami do wysmarowanej tluszczem i bulka tarta formy na babke.
Piec ca 60 minut w nagrzanym do 175 st. C piekarniku.