Przepisy użytkownika
Poziom trudności:
Średni
Czas przygotowania:
90 min.

Żurek wielkanocny pojawia się na naszym stole co roku. Przepis na żurek wielkanocny jest odrobinę pracochłonny, ale smak żurku wynagrodzi wam wszelki trud. Żurek wielkanocny ma kwaskowy smak, a dzięki dodatkowi jajka i białej kiełbasy często wystarczy za zupę i danie główne. Przygotowany według naszego przepisu żurek wielkanocny jest aromatyczny i pyszny. Żur wielkanocny to idealna zupa na świąteczną biesiadę.
Żurek wielkanocny
Czas przygotowania:
30 min.

Moja wersja tego sosu w wydaniu świątecznym.
Sos tatarski
Czas przygotowania:
20 min.

Pyszny mazurek z nieziemską pianką. Pianka smakuje jak oryginalne alpejskie mleczko- delikatne, puchate, słodkie z dużą ilością czekolady. Słodycz przełamuje kwaskowy dżem z czerwonej porzeczki.
Mazurek "Alpejskie mleczko"
Czas przygotowania:
60 min.

Obowiązkowa pozycja w wielkanocnym menu, uwielbiana przez wszystkich domowników. Bardzo prosta, a zarazem przepyszna.
Jajka faszerowane pieczarkami
Czas przygotowania:
15 min.

Kremowe i delikatne, wręcz rozpływające się w ustach. Idealne na święta wielkanocne.
Niebiańskie Raffaello
Czas przygotowania:
20 min.

Pomysł na wykorzystanie pysznych gruszek w sezonie, ale także takich z kompotu lub syropu. Efekt "wow" gwarantowany.
Kostka gruszkowa
- «
- ‹ Poprzednia
- 1
- 2
- Następna ›
- »