Papryka faszerowana pomidorkami i mozzarellą

Papryka faszerowana pomidorkami i mozzarellą to propozycja na prosty i lekki lunch. Polane pesto są nabierają wyjątkowego smaku. Spróbuj paprykę faszerowaną pomidorkami i mozzarellą.

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

faszerowane warzywa papryka faszerowana

Czas przygotowania:
20min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Poziom trudności: łatwy
Ocena:

(średnia 4.47 z 201 głosów)

Papryka faszerowana pomidorkami i mozzarellą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1.

    Piekarnik: rozgrzewamy do temp. 200°C. 

  • 2.

    Papryki: przecinamy wzdłuż na pół, usuwamy nasiona i białe błony. Przecieramy je oliwą na zewnątrz i wewnątrz, oprószamy solą oraz pieprzem. 

  • 3.

    Pomidorki: skrapiamy oliwą, obsypujemy przyprawami i odstawiamy.

  • 4.

    Pieczenie: rozgrzewamy gorącą płytę do pieczenia na kuchence lub w piekarniku. Na rozgrzanej płycie kładziemy połówki papryki, krawędziami w dół, obok umieszczamy pomidorki i wsuwamy do piekarnika na ok. 10 min. Papryka powinna być jędrna i nie do końca upieczona, a pomidorki lekko skarmelizowane.

  • 5.

    Faszerowanie papryki: pomidorki i czosnek rozdzielamy na 4 części i wkładamy do miseczek z odwróconych papryk, do każdej dokładamy po 3 kulki mozzarelli. Oprószamy solą i pieprzem, skrapiamy oliwą, wkładamy z powrotem do piekarnika, aż ser zacznie się topić. 

  • 6.

    Podanie: każdą połówkę uzupełniamy porcją pesto, posypujemy listkami tymianku i podajemy od razu.

Porady

Zobacz: dorsz w szynce dojrzewającej z pomidorami


 




 

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy