Papryka faszerowana

Przygotowanie: 15 minut
Porcja: 300 kcal
Składniki na 4 porcje

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

papryka faszerowana przekąski

Czas przygotowania:
15min.
Kalorie:
300 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.46 z 164 głosów)

Składniki:

  • 12 strąków małej czerwonej papryki
  • po 2 łyżki octu i oliwy
  • sól
  • pieprz
  • 40 dag sera feta
  • 200 ml gęstej śmietany
  • 2 łyżki posiekanych ziół (natką pietruszki, oregano, rozmaryn)

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Papryka faszerowana - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Papryki umyć, ściąć wierzchy, usunąć gniazda nasienne. Blanszować 2–3 minuty we wrzątku z octem, wyjąć, osączyć.
  • Gorące strąki skropić oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Ser fetą zmiksować ze śmietana, przyprawić solą i pieprzem, dodać zioła. Farszem napełnić strąki papryki, lekko docisnąć.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!

Kalorie: 300


Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy