Owoce z czekoladą

To nie tylko owoce polane czekoladą, deser ten może być też wspaniałą ozdobą stołu.

dodany przez: BlackOrchid blackorchid

desery

Czas przygotowania:
15min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.54 z 148 głosów)

Składniki:

  • Po kilka sztuk różnych owoców (na zdjęciu: truskawki, wiśnie, jabłko, gruszka, nektarynka, kiwi)
  • Dwie tabliczki czekolady (mlecznej lub gorzkiej)
  • Sos czekoladowy i kilka listków mięty do dekoracji

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

  • gotowanie

Posiłek:

Owoce z czekoladą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. Myjemy owoce, większe kroimy w kostkę lub półksiężyce, małe zostawiamy w całości. Układamy je na ozdobnym talerzu.
  • 2. W kąpieli wodnej topimy czekoladę, możemy nią połać owoce lub pozostawić osobno (pozostawiona trzeba podgrzewać żeby nie zastygła, choć trzeba uważać by jej nie przypalić)
  • 3. Ozdabiamy brzegi talerza sosem czekoladowym i listkami mięty. Deser gotowy.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy