Omlet z fetą i papryką Vaiana

Omlet Vaiana to przepis prosto z książki „Zdrowa i promienna skóra. 60 potraw dla pięknej cery”. Vaiana to omlet inspirowany książniczką DIsneya, a wśród składników znajdziemy fetę, paprykę czy szpinak i suszone pomidory. Sycące i wartościowe danie nie tylko na śniadanie.

omlet

Czas przygotowania:
25 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Poziom trudności: Łatwy
Ocena:

(średnia 4.48 z 158 głosów)

Kroki wykonania:

  • 1.Paprykę pokroić na cienkie plastry. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Gdy czosnek się zrumieni, dodać liście szpinaku, pokrojone suszone pomidory i łyżkę oleju ze słoika z suszonymi pomidorami. Smażyć przez 2–3 minuty, delikatnie mieszając.
  • 2.Jajka roztrzepać w miseczce, dodać do nich sól, pieprz i wlać na patelnię. Przykryć patelnię i smażyć wszystko na małym ogniu. Gdy masa będzie częściowo ścięta, dodać na wierzch pokruszony ser feta i przykryć jeszcze na 1–2 minuty. Przed podaniem
    posypać szczypiorem.

Porady

„Zdrowa i promienna skóra. 60 potraw dla pięknej cery” to poradnik z przepisami, który pomoże zaplanować wartościowy jadłospis na każdy dzień i każdą okazję. Jeśli borykacie się z konkretnymi problemami skórnymi to propozycja od Burda Książki jest właśnie dla Was!

Notka redakcyjna

Uwaga - szczypta chili to dodatek opcjonalny. Jeśli wolicie, aby omlet nie był pikantny, nie dosypujcie już chili.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy