Omlet biszkoptowy z malinami i borówkami amerykańskimi

Puszysty omlet biszkoptowy to propozycja na słodkie śniadanie ze sporą ilością owoców. Omlet jest wyrośnięty, dzięki czemu porcja zapewni nam energię na całe przedpołudnie.

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

omlet Przekąski na ciepło

Czas przygotowania:
20min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Poziom trudności: łatwy
Ocena:

(średnia 4.43 z 171 głosów)

Omlet biszkoptowy z malinami i borówkami amerykańskimi - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1.

    Białka ubijamy z dodatkiem szczypty soli i 1/2 łyżki cukru pudru. Żółtka ubijamy z dodatkiem pozostałego cukru, dodajemy mleko i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie mieszamy i dodajemy ubite białka. Całość mieszamy.

  • 2.

    Patelnię skrapiamy olejem i wylewamy ciasto. Wyrównujemy i smażymy na małym ogniu do ścięcia masy. Następnie patelnię wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 5–8 min. Omlet wykładamy na nagrzany talerz, rozkładamy owoce i posypujemy cukrem. Możemy podać z bitą śmietaną lub lodami.

Porady

Zobacz też: Ciasto z borówkami amerykańskimi

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy