Omlet biszkoptowy z malinami i borówkami amerykańskimi

Puszysty omlet biszkoptowy to propozycja na słodkie śniadanie ze sporą ilością owoców. Omlet jest wyrośnięty, dzięki czemu porcja zapewni nam energię na całe przedpołudnie.

omlet

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Poziom trudności: Łatwy
Ocena:

(średnia 4.48 z 165 głosów)

Kroki wykonania:

  • 1.Białka ubijamy z dodatkiem szczypty soli i 1/2 łyżki cukru pudru. Żółtka ubijamy z dodatkiem pozostałego cukru, dodajemy mleko i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie mieszamy i dodajemy ubite białka. Całość mieszamy.
  • 2.Patelnię skrapiamy olejem i wylewamy ciasto. Wyrównujemy i smażymy na małym ogniu do ścięcia masy. Następnie patelnię wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 5–8 min. Omlet wykładamy na nagrzany talerz, rozkładamy owoce i posypujemy cukrem. Możemy podać z bitą śmietaną lub lodami.

Porady

Zobacz też: Ciasto z borówkami amerykańskimi

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Czas przygotowania: 10 min.
Omlet biszkoptowy
szybko , smacznie

nietop22

Omlet biszkoptowy

Czas przygotowania: 10 min.
lekki i puszysty

MaraQja

Omlet biszkoptowy