Naleśniki ze szpinakiem

Przygotowanie: 20 minut Smażenie: 8–10 minut Porcja: 455 kcal Składniki na 8 porcji

Naleśniki

Czas przygotowania:
20 min.
Kalorie:
455 kcal
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.43 z 143 głosów)

Składniki:

  • 6 łyżek mąki pszennej
  • białko
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki oleju
  • 15 dag szpinaku
  • cebulka dymka
  • 60 g wędzonej piersi indyka w plasterkach
  • 2 łyżki twarogu
  • łyżeczka soku z cytryny

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Mąkę wymieszać z 1/2 szklanki wodą
  • szczyptą soli
  • białkiem i łyżką oleju. Odstawić na ok. 10 min.
  • Szpinak umyć
  • otrzepać i na moment zanurzyć w osolonym wrzątku
  • odcedzić
  • zahartować zimną wodą
  • odcisnąć nadmiar wody
  • drobno posiekać.
  • Cebulkę obrać i pokroić na cienkie plasterki. Pierś indyka pokroić na paseczki. Twaróg wymieszać z sokiem z cytryny
  • doprawić solą i pieprzem.
  • Na patelni teflonowej usmażyć naleśniki. Każdy posmarować twarogiem
  • następnie ułożyć nieco szpinaku i paski piersi indyczej. Zawinąć ciasne ruloniki
  • podawać udekorowane plasterkami cytryny.
  • Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!

Kalorie: 455

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy