Muszle ze szpinakiem i serem feta

Ocena:

4.54 (185)

  • 25 min.
  • dla 2 osób
Szpinak i feta to idealne połączenie, zawsze się sprawdza:)

Składniki:

  • makaron muszle-ok 10szt
  • 1/2 op.mrożonego szpinaku
  • 1/2 op.sera feta(ja użyłam sera Bałkańskiego z lidla, jest mniej słony i delikatniejszy)
  • 2 zabki czosnku

Muszle ze szpinakiem i serem feta - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Do zagotowanej i osolonej wody wrzucić makaron, w tym czasie sprasowany lub drobno posiekany czosnek podsmażyć na maśle, dodać szpinak i fetę, do ugotowanych muszelek nakładać farsz, można jeść od razu, polecam również tak przygotowane muszle zapiec z serem i sosem np.pomidorowym:)
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne