Muszle ze szpinakiem i serem feta

Szpinak i feta to idealne połączenie, zawsze się sprawdza:)

dania z makaronem

Czas przygotowania:
25 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.56 z 180 głosów)

Składniki:

  • makaron muszle-ok 10szt
  • 1/2 op.mrożonego szpinaku
  • 1/2 op.sera feta(ja użyłam sera Bałkańskiego z lidla, jest mniej słony i delikatniejszy)
  • 2 zabki czosnku

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Do zagotowanej i osolonej wody wrzucić makaron, w tym czasie sprasowany lub drobno posiekany czosnek podsmażyć na maśle, dodać szpinak i fetę, do ugotowanych muszelek nakładać farsz, można jeść od razu, polecam również tak przygotowane muszle zapiec z serem i sosem np.pomidorowym:)

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy