Naleśniki zapiekane

Naleśniki zapiekane

NaleśnikiPrzekąski

Czas przygotowania:
25 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 144 głosów)

Składniki:

  • 4 spore pieczarki
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 6 plastrów gotowanej szynki
  • 4 łyżki startego żółtego sera
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • 4 naleśniki
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • 2 łyżki mleka
  • szczypta słodkiej mielonej papryki

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Przepis na - Naleśniki zapiekane
  • Pieczarki kroimy w plasterki, pomidorki w ćwiartki, szynkę w kostkę, wszystko mieszamy z serem i posiekanym szczypiorem oraz solą i pieprzem do smaku. Farszem smarujemy naleśniki, zwijamy i podpiekamy w piekarniku przez ok. 15 min. Jogurt, mleko, paprykę i trochę soli miksujemy, podajemy jako sos do gorących naleśników.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy