Mus malinowy

Na szybko i bardzo dobry deser. Onieśmieli zaproszonych gości.

Deserymusdrink

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.56 z 162 głosów)

Składniki:

  • -20 dag malin,
  • -2 opakowania (po 15 dag) jogurtu naturalnego
  • -2 łyżki żelatyny
  • -2 łyżki cukru
  • -łyżka cukru waniliowego
  • Do przybrania:
  • -bita śmietana

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Maliny przebrać, opłukać, osączyć, kilka odłożyć do przybrania, resztę zmiksować i przetrzeć przez sitko. Żelatynę wsypać do miseczki, dodać 3 łyżki zimnej przegotowanej wody, wymieszać, a kiedy żelatyna spęcznieje, wstawić ją do garnuszka z wodą i podgrzewać, aż sie rozpuści. Maliny wymieszać z jogurtem, cukrem, cukrem waniliowym i żelatyną, masę przełożyć do pucharków i odstawić do stężenia. Mus podawać z bitą śmietaną, przybrany pozostałymi owocami.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy