Mus malinowy

Na szybko i bardzo dobry deser. Onieśmieli zaproszonych gości.

Dodany przez:

Mus malinowy

Desery owocowe

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • -20 dag malin,
  • -2 opakowania (po 15 dag) jogurtu naturalnego
  • -2 łyżki żelatyny
  • -2 łyżki cukru
  • -łyżka cukru waniliowego
  • Do przybrania:
  • -bita śmietana

Przygotowanie

  1. Maliny przebrać, opłukać, osączyć, kilka odłożyć do przybrania, resztę zmiksować i przetrzeć przez sitko. Żelatynę wsypać do miseczki, dodać 3 łyżki zimnej przegotowanej wody, wymieszać, a kiedy żelatyna spęcznieje, wstawić ją do garnuszka z wodą i podgrzewać, aż sie rozpuści. Maliny wymieszać z jogurtem, cukrem, cukrem waniliowym i żelatyną, masę przełożyć do pucharków i odstawić do stężenia. Mus podawać z bitą śmietaną, przybrany pozostałymi owocami.
Śniadanie drinki obiad deser mus malinki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze