Masa budyniowa

Masa nie tylko do ciast, ale i tortów i wielu innych deserów.

Desery

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.4 z 188 głosów)

Składniki:

  • 1 budyń waniliowy z cukrem
  • 3 szklanki mleka
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2-3 Łyżki cukru
  • kostka margaryny "PALMA"

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Mleko wlewamy do garnka. Odlewamy 0,5 szkalnki.
  • W zimnym mleku rozrabiamy budyń z mąką.
  • Maleko w garnku słodzimy, Gotujemy budyń.
  • Najlepiej na noc bo musi ostygnąć.
  • Margarynę ucieramy dodając po łyżce zimnego budyniu.
  • Masa jest ekstra. Ja osobiście przekładam nią torty. Pasuje do ciastek nadziewanych.
  • Pycha

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy