Karkówka inaczej niż zwykle.. z cebulką i majonezem …

Danie jest szybkie i proste i nadające się na każdą okazje.. Smakuje na ciepło jak i na zimno..

dania mięsnemajonez

Czas przygotowania:
90 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.38 z 217 głosów)

Składniki:

  • Składniki:
  • • 1,3 kg karkówki (pociąć na plastry ok. 2 cm)
  • • olej
  • • 2 cebule
  • • kilka plastrów sera żółtego
  • • majonez
  • • pieprz, sól lub inna przyprawa ( ja dałem kucharka)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Wykonanie:
  • Karkówkę opłukać ,wysuszyć i pociąć na plastry grubości ok.2 cm. Plastry karkówki bardzo delikatnie rozbić, (nawet ręką nie za cienko ) posypać z obu stron solą pieprzem lub przyprawą którą lubimy. Posmarować obie strony olejem i plastry ułożyć na blaszce. Na każdym ułożyć krążkami surowej cebuli, na tym położyć plastry sera żółtego i ser posmarować majonezem. Tak przygotowaną karkówkę włożyć do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 45 minut. Podawać z ziemniakami lub kaszą . Dzisiaj dla odmiany podałem z kaszą gryczaną i buraczkami z papryką.. Wszystkim smakowało.. Danie jest smaczne i bardzo syte.. Polecam.
  • SMACZNEGO!!!

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy