Karczek po żydowsku

Dobry pomysł na obiad i nie tylko:)

dodany przez: edytas1 edytas1

dania mięsne

Czas przygotowania:
2godz. 0min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.39 z 168 głosów)

Składniki:

  • 1kg karkówki
  • 80 dag pieczarek
  • 3 cebule
  • 8 ogórków korniszonych
  • 2 łyżki ketchupu
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • Niepełna szklanka soku z ogórków, do pełna szklanki dolać wodę i połączyć z koncentratem i ketchupem.
  • Sól, pieprz, majeranek
  • mąka

Sposób przygotowania:

  • pieczenie

Posiłek:

Karczek po żydowsku - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Porcje karczku posypać solą, pieprzem i majerankiem, odstawić na 2 godziny. Karczek obtoczyć w mące i smażyć na oleju. Pieczarki udusić z przyprawami na oleju. Cebulę zeszklić na oleju. Ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Plastry karczku układać w naczyniu żaroodpornym na to pieczarki, cebulę, ogórki i zalać wszystko sosem.
  • Piec około 1,5 godz
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy