Karczek po żydowsku

Ocena:

4.38 (170)

  • 2 godz. 0 min.
  • dla 4 osób
Dobry pomysł na obiad i nie tylko:)

Składniki:

  • 1kg karkówki
  • 80 dag pieczarek
  • 3 cebule
  • 8 ogórków korniszonych
  • 2 łyżki ketchupu
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • Niepełna szklanka soku z ogórków, do pełna szklanki dolać wodę i połączyć z koncentratem i ketchupem.
  • Sól, pieprz, majeranek
  • mąka

Karczek po żydowsku - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Porcje karczku posypać solą, pieprzem i majerankiem, odstawić na 2 godziny. Karczek obtoczyć w mące i smażyć na oleju. Pieczarki udusić z przyprawami na oleju. Cebulę zeszklić na oleju. Ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Plastry karczku układać w naczyniu żaroodpornym na to pieczarki, cebulę, ogórki i zalać wszystko sosem.
  • Piec około 1,5 godz
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne