Jajka z pastą groszkową

Taka pasta świetnie pasuje do jajek.Polecam :-)

Przekąski

Czas przygotowania:
25 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.54 z 151 głosów)

Składniki:

  • 4 jajka kurze (można więcej,ponieważ pasty wystarcza spokojnie na 10 jaj)
  • 130g groszek konserwowy(po odsączeniu)
  • 3 łyżki majonez (u mnie Winiary)
  • szczypior do dekoracji

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Jajka gotujemy na twardo.Studzimy-obieramy ze skorupek i płuczemy.Następnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Groszek blenderujemy na gładką masę.Przekładamy do miseczki,dodajemy majonez i wszystko razem mieszamy.Jajka kroimy na pół i układamy na talerzu.Na każdą połówkę wykładamy porcję pasty i gotowe.
  • Dekorujemy według własnego uznania.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy