jajka faszerowane

jajka faszerowane pasta pieczarkową

Przekąski

Czas przygotowania:
60 min.
Kalorie:
150.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 10 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 167 głosów)

Składniki:

  • 10 jajek gotowanych na twardo,
  • 30 dag pieczarek,
  • majonez,
  • musztarda,
  • natka pietruszki,
  • Sól,
  • pieprz

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • jajka przekrawamy na pół i wyjmujemy z nich żółtka, które dokładnie przecieramy. Pieczarki trzemy na tarelku o grubych oczkach a następnie smażymy na łyżce masła. Gdy są miękkie, to odsączamy tłuszcz i dodajemy do utartych żółtek. Duża ilosc natki pietruszki drobno kroimy i dodajemy. Mieszamy z 2 łyżkami musztardy i majonezem (wg uznania), doprawiamy duzą iloscia pieprzu i solą do smaku. Wyrobiony farsz nakładamy do białek, dekorujemy wg uznania

Kalorie: 150.00

Porady

Inne przepisy? Sprawdź najlepsze pomysły na jajka faszerowane

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy