Jajka faszerowane pieczarkami

Obowiązkowa pozycja w wielkanocnym menu, uwielbiana przez wszystkich domowników. Bardzo prosta, a zarazem przepyszna.

jajka faszerowanePrzystawkiPrzekąski

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.4 z 158 głosów)

Składniki:

  • 10 jajek
  • 500 g pieczarek
  • majonez, sól, pieprz

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Jajka ugotować na twardo, obrać i ostudzić. Pieczarki usmażyć, zimne przekręcić przez maszynkę do mielenia mięsa. Jajka przekroić na polówki, żółtka przełożyć do miseczki, a białka na osobny talerz. Żółtka rozkruszyć, dodawać po łyżce majonezu i ucierać na gładką masę. Następnie dodać zmielone pieczarki i dokładnie wymieszać łyżką. Dodać w razie potrzeby majonezu- do uzyskania odpowiedniej konsystencji. doprawić do smaku. Farsz nakładać na połówki białek. Przed podaniem ozdobić kleksem majonezu i zieleniną.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy