Jajka faszerowane pieczarkami
Jajka faszerowane pieczarkami - Przepis na Jajka faszerowane pieczarkamiObowiązkowa pozycja w wielkanocnym menu, uwielbiana przez wszystkich domowników. Bardzo prosta, a zarazem przepyszna.
jajka faszerowanePrzystawkiPrzekąski
- Czas przygotowania:
- 60 min.
- Dla ilu osób:
- dla 1 osoby
Ocena:
(średnia 4.4 z 158 głosów)
Składniki:
- 10 jajek
- 500 g pieczarek
- majonez, sól, pieprz
Kroki wykonania:
- Jajka ugotować na twardo, obrać i ostudzić. Pieczarki usmażyć, zimne przekręcić przez maszynkę do mielenia mięsa. Jajka przekroić na polówki, żółtka przełożyć do miseczki, a białka na osobny talerz. Żółtka rozkruszyć, dodawać po łyżce majonezu i ucierać na gładką masę. Następnie dodać zmielone pieczarki i dokładnie wymieszać łyżką. Dodać w razie potrzeby majonezu- do uzyskania odpowiedniej konsystencji. doprawić do smaku. Farsz nakładać na połówki białek. Przed podaniem ozdobić kleksem majonezu i zieleniną.
Podobne przepisy
Czas przygotowania:
10 min.

Są bardzo łatwe wykonaniu. Takie jajka polecam podać jako potrawę podczas uroczystego świątecznego śniadania.
Jajka faszerowane tuńczykiem i pieczarkami
Czas przygotowania:
30 min.

pyszne jajka faszerowane
jajka faszerowane ( z pieczarkami)
Czas przygotowania:
30 min.

Przepis na jajka faszerowane
Jajka faszerowane
Czas przygotowania:
30 min.

na Wielkanoc
Jajka faszerowane pieczarkami
Czas przygotowania:
60 min.

Przepis na jajka z farszem kalafiorowym, z awokado i kurczakowym z kolendrą
Faszerowane jajka
Czas przygotowania:
30 min.

Przygotowanie: 30 minut
Porcja: 280 kcal
Faszerowane jajka
Czas przygotowania:
10 min.

Jajka z nutką boczku.
Faszerowane jajka
Czas przygotowania:
30 min.

Jajka faszerowane pieczarkami i ogórkiem kiszonym.
Jajka faszerowane pieczarkami i ogórkiem kiszonym
Czas przygotowania:
45 min.

Bardzo dobre jajeczka faszerowane.